Почетна / Вести насловна страна / Нова зграда Факултета организационих наука биће завршена у новембру 2021. Факултет посетила председница Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја

Нова зграда Факултета организационих наука биће завршена у новембру 2021. Факултет посетила председница Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и први потпредседник Владе и Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетили су данас Факултет организационих наука где су заједно са проф. др Милијом Сукновић, деканом Факултета и Иванком Поповић, ректорком Београдског Универзитета обишли радове и испратили фазу изградње новог објекта Факултета.

Радови на израдњи нове зграде, нето површине 5038 m2 , започети су у марту 2020. године и омогућиће упис 240 нових студената и значајно унапредити услове рада и образовања на Факултету, што је уједно и део активности стратегије Владе Републике Србије, а у вези оснаживања научног и иновационог екосистема земље.

Присутнима се обратио проф. др Милија Сукновић, декан Факултета организационих наука захваливши се свим учесницима у овом пројекту на посвећеном раду и поштовању свих рокова, а пре свега Влади Републике Србије на препознавању Факултета за институцију која образује врхунски кадар у области менаџмента и информационих система, истичући велику подршку Владе када је у питању иницијатива ширења просторних капацитета Факултета.

Декан је такође истакао да је Факултет организационих наука 2019. године добио међународну акредитацију основних академских студија за сва три студијска програма коју додељује немачка агенција за студијске програме из области техничких наука, информатике, природних наука и математике – АСИН, чиме је Факултет додатно потврдио квалитет својих студијских програма.

Продекан за финансије и организацију, Александар Марковић, захвалио се Влади Републике Србије на препознавању потребе за проширењем капацитета на Факултету, што ће омогућити да Факултет значајно увећа број својих студената и унапреди научни и наставни процес, наводећи да ће ово бити велики корак у даљем развоју институције.

Продекан је у свом обраћању представио историјски развој Факултета и просторно ширење установе, која своје почетке бележи још у Раковици, у згради која се налазила у кругу фабрике „21. мај“.

Закључну реч преузео је предаставник компаније Bexel Consulting, Игор Осмокровић, која ради на пројекту изградње новог обејкта и упознао присутне са БИМ моделом и његовом применом, истичући да је пројекат изградње новог објекта Факултета огранизационих науке један је од првих јавних пројеката који је подржан овом модерном технологијом.

18

Након обиласка радова на новој згради Факултета присутнима се обратила председница Владе, Ана Брнабић, и нагласила је да је приоритет Владе Републике Србије за наредни период улагање у образовање и здравство и како без обзира на финансијске издатке и трошкове услед актуелне епидемије Влада ни у једном тренутку није одустала од свог плана што потврђује и чињеница да су радови на новој згради Факултета организационих наука започети само недељу дана по проглашењу ванредног стања и што се њихова реализација одвија у складу са свим планирам роковима. Председница је истакла и да је завршетак ових радова планиран за новембар 2021. године.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић додао је да је ФОН један од водећих факултета из области менаџмента и инфомационих технологија у југоисточној Европи, наводећи да ће повећање капацитета Факултета омогућити много већи број студената и модеран амбијент који ће додатно подстаћи студенте и њихове професоре.