Početna / Vesti naslovna strana / Nova zgrada Fakulteta organizacionih nauka biće završena u novembru 2021. Fakultet posetila predsednica Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Nova zgrada Fakulteta organizacionih nauka biće završena u novembru 2021. Fakultet posetila predsednica Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i prvi potpredsednik Vlade i Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetili su danas Fakultet organizacionih nauka gde su zajedno sa prof. dr Milijom Suknović, dekanom Fakulteta i Ivankom Popović, rektorkom Beogradskog Univerziteta obišli radove i ispratili fazu izgradnje novog objekta Fakulteta.

Radovi na izradnji nove zgrade, neto površine 5038 m2 , započeti su u martu 2020. godine i omogućiće upis 240 novih studenata i značajno unaprediti uslove rada i obrazovanja na Fakultetu, što je ujedno i deo aktivnosti strategije Vlade Republike Srbije, a u vezi osnaživanja naučnog i inovacionog ekosistema zemlje.

Prisutnima se obratio prof. dr Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionih nauka zahvalivši se svim učesnicima u ovom projektu na posvećenom radu i poštovanju svih rokova, a pre svega Vladi Republike Srbije na prepoznavanju Fakulteta za instituciju koja obrazuje vrhunski kadar u oblasti menadžmenta i informacionih sistema, ističući veliku podršku Vlade kada je u pitanju inicijativa širenja prostornih kapaciteta Fakulteta.

Dekan je takođe istakao da je Fakultet organizacionih nauka 2019. godine dobio međunarodnu akreditaciju osnovnih akademskih studija za sva tri studijska programa koju dodeljuje nemačka agencija za studijske programe iz oblasti tehničkih nauka, informatike, prirodnih nauka i matematike – ASIN, čime je Fakultet dodatno potvrdio kvalitet svojih studijskih programa.

Prodekan za finansije i organizaciju, Aleksandar Marković, zahvalio se Vladi Republike Srbije na prepoznavanju potrebe za proširenjem kapaciteta na Fakultetu, što će omogućiti da Fakultet značajno uveća broj svojih studenata i unapredi naučni i nastavni proces, navodeći da će ovo biti veliki korak u daljem razvoju institucije.

Prodekan je u svom obraćanju predstavio istorijski razvoj Fakulteta i prostorno širenje ustanove, koja svoje početke beleži još u Rakovici, u zgradi koja se nalazila u krugu fabrike „21. maj“.

Zaključnu reč preuzeo je predastavnik kompanije Bexel Consulting, Igor Osmokrović, koja radi na projektu izgradnje novog obejkta i upoznao prisutne sa BIM modelom i njegovom primenom, ističući da je projekat izgradnje novog objekta Fakulteta ogranizacionih nauke jedan je od prvih javnih projekata koji je podržan ovom modernom tehnologijom.

18

Nakon obilaska radova na novoj zgradi Fakulteta prisutnima se obratila predsednica Vlade, Ana Brnabić, i naglasila je da je prioritet Vlade Republike Srbije za naredni period ulaganje u obrazovanje i zdravstvo i kako bez obzira na finansijske izdatke i troškove usled aktuelne epidemije Vlada ni u jednom trenutku nije odustala od svog plana što potvrđuje i činjenica da su radovi na novoj zgradi Fakulteta organizacionih nauka započeti samo nedelju dana po proglašenju vanrednog stanja i što se njihova realizacija odvija u skladu sa svim planiram rokovima. Predsednica je istakla i da je završetak ovih radova planiran za novembar 2021. godine.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić dodao je da je FON jedan od vodećih fakulteta iz oblasti menadžmenta i infomacionih tehnologija u jugoistočnoj Evropi, navodeći da će povećanje kapaciteta Fakulteta omogućiti mnogo veći broj studenata i moderan ambijent koji će dodatno podstaći studente i njihove profesore.