Početna / Vesti / Tim sa Fakulteta organizacionih nauka pobednik 7. takmičenja u upravljanju projektima IPMA Project Management Championship

Tim sa Fakulteta organizacionih nauka pobednik 7. takmičenja u upravljanju projektima IPMA Project Management Championship

Finale nacionalnog takmičenja u upravljanju projektima Project Management Championship održano je u nedelju 14. marta, a pobedu je odneo studentski tim Fakulteta organizacionih nauka čiji predstavnici su Sofija Seničić, Nikola Milošević i Ana Ristić. Pobednički tim predstavljaće Srbiju na internacionalnom finalu ovog prestižnog takmičenja koje će se u septembru ove godine održati u Beogradu. 

Takmičenje organizuje Young Crew Srbija kao ogranak za mlade, Udruženja za upravljanje projektima Srbija – IPMA Srbija, u okviru Međunarodne asocijacije za upravljanje projektima – IPMA (International Project Management Association) sa ciljem da mladima pruži priliku za razvoj, sticanje novih poznanstava i učenje kroz praksu. 

Na ovogodišnjem takmičenju u okviru kvalifikacione runde, koja je ove godine održana onlajn 27. februara, učestovavlo je 46 timova. Više od 170 studenata sa 19 fakulteta iz cele Srbije imalo je priliku da timski rešava test od 100 pitanja za 100 minuta.

Šest timova koji su se istakli svojim znanjem i ostvarili najbolji rezultat dobilo  je priliku da prođe dalje i oproba se i u ulozi projektnih menadžera i rešavanju realnih poslovnih problema.

Ovaj projekat podržan je od strane: Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srpske asocijacije menadžera i Centra za razvoj karijere.

Svi studenti koji su zainteresovani da se uključe u projektnu zajednicu mogu pratiti sajt ipma.rs i instagram stranice @ipma.serbia@youngcrewserbia.