Почетна / Студенти / Актуелности / Мастер 4.0: креће упис шест мастер програма окренутих дигиталној економији

Мастер 4.0: креће упис шест мастер програма окренутих дигиталној економији

Позивамо студенте из целе Србије да се пријаве за неки од шест мастер програма насталих кроз блиску сарадњу државних универзитета и привреде. Пројекат Мастер 4.0 повезује технолошка знања са пословним вештинама у оквиру четири IT + BIZNIS програма у Београду, Нишу и Kрагујевцу, а гради и мост између технологије и уметности кроз два гејминг мастера у Београду и Kрагујевцу.

Растућа потреба за дигиталним стручњацима одавно је замаглила границе између различитих научних области. Kако су дигиталне вештине постале све потребније за послове које доноси будућност, Иницијатива Дигитална Србија покренула је шест програма који студенте завршних година усмеравају ка развоју дигиталних каријера било да теже за послом у постојећим дигиталним компанијама било да стреме ка отварању споствених компанија које ће стварати нове послове.

Ради се о мултидисциплинарним програмима од којих су четири усмерена на спајање техничких и пословних вештина, док ће остала два повезати свет технологије и свет уметности.

Мастер 4.0 у Београду, Kрагујевцу и Нишу

Знања из области технологије, економије и менаџмента спајају се на Мастер 4.0 програмима које су заједнички креирали београдски Електротехнички и Факултет организационих наука Напредне информационе технологије у дигиталној трансформацији, Универзитет у Kрагујевцу Мастер информационих технологија, Универзитет у Нишу Интелигентна анализа података и Машински и Математички факултет из Београда Мастер информационих технологија.

Што се тиче уметничких развијени су мастер програми Развој компјутерских игара у Kрагујевцу и Уметност и дизајн видео-игара у Београду.

Свих шест Мастер 4.0 програма почиње у школској години пред нама – пријаве ће бити отворене крајем септембра осим за смер у Нишу, који пријаве прима у јануару 2022. године, а за сваки од наведених програма предвиђено је по 35 места – од чега по 15 буџетских.

Стручна пракса у водећим софтверским компанијама

На овим програмима посебан акценат је стављен на то да се студентима што више приближи реално пословно окружење, па је тако поред професора са домаћих факултета и из иностранства, обезбеђена укљученост представника привреде како кроз наставу, тако и кроз стручне праксе у неким од најуспешнијих софтверских компанија које послују у Србији међу којима су Microsoft, 3Lateral, Nordeus, Infostud, Symphony, Levi9, Mad Head Games, Two DesperadosSiemens, Comtrade, Ubisoft, Endava и друге. Предвиђено је да обавезне праксе трају најмање два месеца.

Право на упис имају сви студенти који су стекли високо образовање на основним академским студијама у обиму од 240 ЕСПБ на студијским програмима из поља техничко-технолошких наука или уметности.

Више информација доступно је на линку.