Почетна / Вести насловна страна / На ФОН-у отпочела имплементација пројекта „Предузми идеју“

На ФОН-у отпочела имплементација пројекта „Предузми идеју“

Факултет организационих наука у сарадњи са Иницијативном Дигитална Србија и партнерима из локалног стартап екосистема (Стартит, Нова Искра и PwC), а уз подршку USAID-а, започео је имплементцију пројекта „Предузми идеју“ (www.preduzmi.rs).

Пројекат „Предузми идеју“ има за циљ развој предузетничке свести међу младима и подстицање брже комерцијализације иновација, а ФОН ће бити задужен за имплементацију три пројектне активности које ће на одржив начин остварити наведене циљеве у академској заједници.

Примарна активност ФОН-а биће фокусирана на унапређење менторских капацитета на факултетима за рад са студентском популацијом у домену развоја предузетничких идеја. Ово ће бити остварено кроз развој и имплементацију тренинг програма за обуку наставног особља, што би требало да доведе до већег ангажовања наставника и студената у домену развоја предузетничких идеја. Друга пројектна активности обухватиће рад на идентификовању и подстицању видљивости постојећих иновација које се развијају у оквиру академске заједнице и њихово повезивање са потенцијалиним партнерима из привреде. Такође, у оквиру пројекта радиће се и на подстицању веза између студената и представника стартап компанија кроз заједничку елаборацију примера добре праксе из домаћег стартап екосистема, што ће резултовати унапређеном базом знања и дељењем релевантних искустава из ове области.

Више информација о активности и учесницима пројекта „Предузми идеју“ налазе се на званичној Интернет страници www.preduzmi.rs.