Почетна / Вести насловна страна / Дан Факултета организационих наука

Дан Факултета организационих наука

Факултет организационих наука обележио је прославу Дана Факултета и јубилеј 50 годинa од почетка наставе на ФОН-у.

Овим поводом у 10.00 сати, у Читаоници Факултета, одржана је свечана додела диплома најбољим студентима за постигнуте изузетне резултате током својих студија. Награде најбољим студентима уручио је доц. др Душан Савић, продекан за основне академске студије.

У 12.00 сати, у Читаоници Факултета, председница Савета проф. др Весна Богојевић Арсић и декан Факултета организационих наука, проф. др Милан Мартић уручили су признања за рад и залагање запосленима Факултета који ове године обележавају јубилеј ангажовања на ФОН-у.

Са почетком у 15.00 сати, на youtube каналу Факултета организационих наука, а поводом Дана Факултета, емитован је видео садржај припремљен специјално за ову прилику.

На самом почетку гледаоцима се обратио декан Факултета, проф. др Милан Мартић, који је у своје и име свих запослених и студената Факултета организационих наука поздравио слушаоце и честитао обележавање Дана Факулета и јубилеј 50 година од почетка наставе. Декан се затим осврнуо на године које су биле важне за настанак и развој Факултета који, као најмлађи члан Универзитета у Београду, данас ужива статус једног од водећих факултета БУ. Декан је навео да је Факултет је прошле године предао Комисији за акредитацију и проверу квалитета документацију за акредитацију 21 студијског прогама, те да су постојећи програми значајно унапређени и да је предложено неколико нових, истичући да ће нова акредитација бити темељ успешног развоја Факултета у наредној деценији.

vsf_4050

Након говора декана, слушаоцима се обратио и проф. др Милија Сукновић и назначио неке од важних достигнућа које је Факултет успео да оствари у претходном периоду, а то је пре свега велико залагање за унапређењем услова рада и отварање Истраживачко-развојног центра, као и компплетно реконструисање Рачунског центра и  реализација новог софтвера за пријављивање и обраду резултата теста на основним и мастер студијама. Такође, професор Сукновић истакао је задовољство одлуком  Владе Републике Србије, која је препознала ФОН као водећу образовну и научно-истраживачку институцију, да обезбеди средства за реализацију нове зграде чији завршетак радова је планиран за децембар ове године.

Овим поводом слушаоцима се обратио и ректор Универзитета у Београду, проф. др Владан Ђокић, који је у своје име и име свих запослених у Ректорату пожелео срећно обележавање Дана Факултета.

Факултет је интернационално оријентисан, тако да уз подршку Erasmus и CEPUS програма као и програма билатералне сарадње током година расте број страних студената који похађају наставу на ФОН-у. Овим поводом студенти из Француске, Немачке и Мексика поздравили су гледаоце и честитали обележавање Дана Факултета организационих наука.

Гледаоцима се обратио и министар просвете, науке и технолошког развоја, господин Бранко Ружић, и честитао прославу јубилеја, истичући задовољство сарадње са једном од лидерских институција ове земље у области информационих система и технологија и менаџмента и организације и пожелео срећу у даљем развоју и образовању квалитетног кадра уз одржавање високог стандарда, доброг амбијента и повољних услова рада.

Након овога уследио је садржај који су поводом Дана Факултета припремили студенти, чланови студентских организација, осврћући се на успех и многобројне реализоване пројекте којима се уз велики ангажман и подршку Факултета данас могу са поносом похвалити.

vsf_4014

На крају, слушаоце су поздравили и алумни студенти Факултета, данас млади људи запослени на атрактивним позицијама великих домаћих и иностраних компанија, који на најлепши начин показују резултате које је Факултет током година остварује и који га позиционирају високо на мапи високошколских институције земље и региона.