Почетна / Вести / ФОН потписао уговоре о стратешкој сарадњи са 12 компанија

ФОН потписао уговоре о стратешкој сарадњи са 12 компанија

Факултет организационих наука данас је потписао стратешке споразуме са 12 компанија које послују у Србији.

Овим поводом гости Факултета организационих наука били су представници следећих компанија: Аnanas, Asseco, Deloitte, E&Y, 4th IR, Kameleon Solutions, Merkle, Milsped, Nelt, OTP Банке, Српске асоцијације менаџера, компаније ТX Services.

На самом почетку присутне је поздравио проф. др Милан Мартић, декан Факултета организационих наука и истакао да Факултет препознаје важност сарадње науке и привреде и да је овим поводом још 2002. године уведена  стручна пракса као обавезна за све студенте основних и мастер студија.

Декан је још рекао да интензивној сарањи Факултета и привреде сведочи и 1300 потписаних партнерских споразума са којима се Факултет може похвалити као и да је данашњи сусрет привредника и академске заједнице још једном потврдио да је један од највећих приоритета управо успешна и континуирана сарадња са лидерима из компанија, а са циљем стварања квалитетнијих услова студирања кроз заједничку реализацију студија случаја, такмичења, пракси, обука и тренинга што ће студентима омогућити да примене стечена знања и осигурају конкурентнију позицију на тржишту рада.

Присутнима се потом обратио и продекан за стратешки развој и сарадњу са компанијама, проф. др Марко Михић, на чију иницијативу је организован данашњи скуп. Професор Михић је поздравио присутне и истакао следеће:

Ово је почетак интензивирања активности у смеру блиске сарадње са привредом, јер је Факултет организационих наука природни партнер компанијама и институцијама лидерима на српском и регионалном тржисту.

Сви предуслови за успешну реализацију сарадње су већ испуњени, велика је заинтересованост студената, подмлађено, компетентно и мотивисано наставно особље, нови програми и нова зграда. Стратешка опредељења ће бити формализована и кроз две значајне активности, стратегију развоја факултета и успостављање и интензивни рад алумни организације ФОН-а. Све ово ме држи у уверењу, да поред различитих изазова, пред нама су бројни успеси које ћемо остварити заједнички, кроз развијене партнерске односе у областима од интереса за ваше компаније и ФОН.

У име привредника, присутне су поздравили представници компаније TX Services и компаније Milsped.

Госпођа Јелена Петровић, руководилац операција компаније TX Services, овим пoводом је рекла:

Данас ТX Services броји више од 200 запослених, а 1/3 свих наших запослених су управо своја прва искуства и знања стицали на Факултету ораганизационих наука.

Управо из тог разлога, данас је битније него икада, да подржимо сви заједно, даљи развој Факултета, а да та сарадња не буде једнострана, да не очекујемо само да узимамо студенте са Факултета. Неопходно је да сарадања буде свеобухватна, како бисмо на најбољи начин помогли Факултету у даљој изградњи талената који су постулат будућег развоја дигиталне индустрије, али и осталих индустрија у Србији.

Велика ми је част да данас и званично потписујемо овај уговор са Факултетом организационих наука.

Финансијски директор Mislped-a, господин Небојша Кривокућа такође је изразио велико задовољство партнерством са Факултетом организационих наука и овим поводом закључио да је ово почетак једне успешне сарадње.

Након официјалног дела за све госте организован је коктел у Клубу Факултета организационих наука.