Почетна / Вести насловна страна / ФОН учествује у Ерасмус+ пројекту “D-PBL: унапређење учења заснованог на пројектима у дигиталној ери”

ФОН учествује у Ерасмус+ пројекту “D-PBL: унапређење учења заснованог на пројектима у дигиталној ери”

Наставници и сарадници Катедре за електронско пословање ФОН-а учествоваће у Еразмус+ пројекту „D-PBL: advancing project-based learning into the Digital Era“, у оквиру КА2 програма за успостављање стратешких партнерстава у високом образовању. Координатор пројекта је Универзитет из Маје – ISMAI, Португал. Поред Универзитета у Београду, партнери на пројекту су Политехнички институт из Порта, Португал, Вилнус универзитет за технологију и дизајн из Литваније, Универзитет Патрас из Грчке и Франциско де Виторија универзитет из Шпаније. Пројекат почиње 2. јануара 2022. и трајаће две године.

Циљ D-PBL пројекта је комбиновање учења на даљину са учењем заснованим на пројектима у међународном контексту. Пројекат промовише учење оријентисано на исходе и интегрише трансдисциплинарне приступе учењу са иновативним педагошким праксама. Циљеви D-PBL пројекта заснивају се на три димензије: стицање техничких вештина кроз учење засновано на решавању реалних проблема, развој пословно-корисних компетенција, и укључивање студената у мултинационалне тимове. Специфични циљеви пројекта укључују унапређење дигиталних вештина предавача, пружање простора за заједнички рад студената и предавача на пројектима, организовање мултинационалних тимова студената који ће учити кроз решавање проблема из праксе. Студенти ће стећи нове компетенције решавањем реалних пословних проблема тимским радом на даљину користећи савремене информационе технологије.