Почетна / Вести насловна страна / Наставници Факултета организационих наука добили три пројекта на позиву Фонда за науку

Наставници Факултета организационих наука добили три пројекта на позиву Фонда за науку

На Јавни позив Фонда за науку за пријаву научно-истраживачких пројеката у оквиру Програма ИДЕЈЕ, највећи и најкомплекснији програм Фонда за науку, конкурисало је 9096 истраживача из 202 научно-истраживачке организације са 917 предлога пројеката.
Након првог степена евалуације, у оквиру којег су сваки предлог пројекта оцењивали независни инострани рецензенти према критеријумима изврсности, утицаја и реализације, у други степен евалуације је упућено 223 предлога пројекта. У оквиру другог степена евалуације, руководиоци су пред тематским експертским панелима представили предлоге пројеката.
На коначним ранг листама пројеката који су одобрени за финансирање налази се 105 пројеката који ће бити финансирани у наредне три године.
Међу изабраним пројектима налазе се и три пројекта наставника и сарадника Факултета организационих наука, један пројекат у коме је ФОН учесник и два пројекта у којима је ФОН водећа институција. Пројекат у коме је ФОН учесник (пројекат MIND), биће имплементиран под руководством проф. Немање Џуверовића са Факултета политичких наука. Пројекти у којима је ФОН водећа институција, биће имплементирани под руководством проф. Марка Михића (пројекат SHINE) и проф. Вељка Јеремића (пројекат PANACEA).
Факултет је чврсто посвећен креирању и унапређењу услова за постизање научне изврсности својих истраживача. У наредном периоду очекује се пријављивање још већег броја истраживача Факултета на предстојеће конкурсе Фонда за науку. Више информација је доступно на:
http://fondzanauku.gov.rs/2021/11/program-ideje-konacna-rang-lista-projekata-odobrenih-za-finansiranje/