Почетна / Вести насловна страна / Међународни инфо дан 2022

Међународни инфо дан 2022

У четвртак, 10. марта 2022. године Факултет организационих наука организује десети Међународни инфо дан у онлајн формату на платформи MS Teams. Циљ догађаја је информисање студената основних, мастер и докторских студија, наставника, сарадника и ненаставног особља о постојећим програмима размене, могућностима финансирања мобилности, наставка студија, обављања праксе, усавршавања или истраживачког боравка у иностранству.
Учесници овогодишњег Међународног инфо дана су представници релевантних институција, међународних и домаћих организација, културних центара, фондација, који ће представити своје активности, и студенти, који ће причати о својим искуствима са размене.
Линк ка догађају можете преузети овде.
Програм Инфо дана:
Од 11:00 до 13:00 часова биће одржане презентације програма стипендирања мобилности, целокупних мастер студија, обављање стручне праксе или усавршавања у иностранству:

• Фондација Темпус – Еразмус+ и Цепус размене и Еразмус Мундус заједнички мастер програми
• Универзитет у Београду – Еразмус+ мобилности и MOBION платформа
• DAAD – Немачка служба за академску размену – Студирање и истраживање у Немачкој
• Француски институт у Србији – Програм стипендирања студирања у Француској
• Програм стипендија немачке привреде „Зоран Ђинђић“ – Стручне праксе у Немачкој

Од 13:00 до 14:00 часова биће одржане презентације студената који су обавили своје Еразмус+ и Цепус мобилности на универзитетима за које је тренутно отворен конкурс на MOBION платформи:

• Université Paris-Est Créteil Val de Marne
• Stockholm University – Stockholm Business School
• University Paris 1 Panthéon- Sorbonne
• University of Helsinki
• Université Catholique de Lille
• TU Wien

О учесницима:
Фондација Темпус (https://tempus.ac.rs/) je основана октобра 2002. године у циљу подршке унапређењу високог образовања. Од 2015. године је канцеларија задужена за спровођење програма CEEPUS, средњеевропског програма за размену студената и наставног особља, а од 2019. године када је Република Србија је постала пуноправна чланица Еразмус+ програма је Национална Еразмус+ агенција. Представници Фондације ће представити могућности за мобилност студената кроз програме Еразмус + и Цепус, наставак студија на неком од Еразмус Мундус заједничких мастер програма и Europass документе које студенти могу користити приликом пријаве за мобилности.

Универзитет у Београду, Одељење за међународну сарадњу је задужено за спровођење програма мобилности за студенте и запослене свих факултета у свом саставу. Током Инфо дана, представници Универзитета ће представити могућности размене студената, наставника и административног особља Универзитета у Београду у оквиру Еразмус+ програма и платформу MOBION (http://mobion.bg.ac.rs/) за пријаву кандидата за програме мобилности.
Француски институт у Србији (http://www.institutfrancais.rs/) саставни је део светске мреже коју чини више од 100 Француских института, са мисијом јачање веза између Француске и Србије кроз културу, школство, француски језик, високо образовање и истраживања. Представници Института ће промовисати стипендије Владе Републике Француске за студирање у Француској.
Немачка служба за академску размену – DAAD (https://www.daad.rs/sr/) је основана у Хајделбергу 1925. године на иницијативу једног студента, а данас спада у најважније организације које финансијски подржавају међународну размену студената и научника. Представници DAAD-а ће представити могућности за студирање и усавршавање у Немачкој.
Фондација др Зоран Ђинђић (https://www.fondacija-djindjic.org/) је основана 2003. године након трагичног убиства др Зорана Ђинђића, Председника Владе Србије, са циљем очувања лика и дела др Зорана Ђинђића кроз организовање активности и пројеката који негују вредности за које се он залагао. Представници Фондације ће представити програм стипендија немачке привреде за обављање стручне праксе младих у Немачкој.

01-poster-medjunarodni-info-dan