Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а други на светском такмичењу у решавању студије случаја BBICC 2022

Студенти ФОН-а други на светском такмичењу у решавању студије случаја BBICC 2022

Студенти ФОН-а: Душан Вишњић, Александра Крстајић, Марија Стојановић и Сташа Стаматовић под менторством Стефана Цонића освојили су друго место на светском такмичењу у решавању студије случаја: Belgrade Business Interntional Case Competition 2022. Такмичење BBICC 2022 је одржано осми пут у Београду од 8 до 13. маја 2022.године у организацији Центра за пословне студије случаја на ФОН-у уз подршку студентске организације Case Study Club  у онлајн формату.

Укупно 44 студента и њихових ментора са 11 водећих универзитета из Канаде, Аустралије, Сингапура, Тајланда, Хонг Конга, Румуније, Португалије, Мађарске и Србије решавало је две пословне студије случаја. Прва студија случаја односила се на брендирање општине Топола са акцентом на позиционирање туристичке понуде према домаћим и иностраним туристима. Другу студију случаја задала је компанија 3Lateral kao deo Epic Games. Изазов који су студенти решавали односио се на подизање свести и веће учешће у едукацији различитих циљних група за Unreal Engine  у циљу креирање 3Д искуства у различитим индустријама.  Прво место освојио је Национални универзитет у Сингапору, а треће место „Вилфирд Лорије“ универзитет из Канаде.

Најбољи студенти ФОН-а и ове године су били део организационог тима и амбасадора BBICC 2022 под вођством проф. др Весне Дамњановић, председника Драгана Стојановића и потпредседника Катарине Ристановић и Милоша Михајлије, као и извршног одбора: проф др. Милоша Милосављевића, председника, проф. др Сандре Једнак, проф др. Славице Цицварић Костић, Еме Глигоријевић, доц. др Милице Маричић, Немање Јевтовића, Нине Живковић, Богдана Раденковића. Захваљујемо се и свим колегама из стручних служби на ФОН-у на подршци.

organizacionitimfona1

Такмичење BBICC 2022 омогућено је уз подршку руководства ФОН-а, на челу са проф. др Миланом Мартићем, деканом ФОН-а, проф. др Сандром Једнак, продеканом за међународну сарадњу и проф. др Весне Богојевић – Арсић,  председником Савета ФОН-а. Захваљујемо се и продеканима: проф. др Душану Савићу, проф. др Вељку Јеремићу, проф. др Марку Михићу, проф. др Драгани Макајић – Николић, проф. др Душану Бараћу, Давиду Ковићу који су нас подржали.

Честитамо студентима и ментору на оствареном резултату, организационом тиму догађаја BBICC 2022 који осми пут по реду чине да ФОН и Универзитет у Београду имају престижно место на светској мапи у области решавања пословних проблема. Више информација можете погледати на сајту такмичења: https://bbicc.org/