Početna / Vesti naslovna strana / Studenti FON-a drugi na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja BBICC 2022

Studenti FON-a drugi na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja BBICC 2022

Studenti FON-a: Dušan Višnjić, Aleksandra Krstajić, Marija Stojanović i Staša Stamatović pod mentorstvom Stefana Conića osvojili su drugo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja: Belgrade Business Interntional Case Competition 2022. Takmičenje BBICC 2022 je održano osmi put u Beogradu od 8 do 13. maja 2022.godine u organizaciji Centra za poslovne studije slučaja na FON-u uz podršku studentske organizacije Case Study Club  u onlajn formatu.

Ukupno 44 studenta i njihovih mentora sa 11 vodećih univerziteta iz Kanade, Australije, Singapura, Tajlanda, Hong Konga, Rumunije, Portugalije, Mađarske i Srbije rešavalo je dve poslovne studije slučaja. Prva studija slučaja odnosila se na brendiranje opštine Topola sa akcentom na pozicioniranje turističke ponude prema domaćim i inostranim turistima. Drugu studiju slučaja zadala je kompanija 3Lateral kao deo Epic Games. Izazov koji su studenti rešavali odnosio se na podizanje svesti i veće učešće u edukaciji različitih ciljnih grupa za Unreal Engine  u cilju kreiranje 3D iskustva u različitim industrijama.  Prvo mesto osvojio je Nacionalni univerzitet u Singaporu, a treće mesto „Vilfird Lorije“ univerzitet iz Kanade.

Najbolji studenti FON-a i ove godine su bili deo organizacionog tima i ambasadora BBICC 2022 pod vođstvom prof. dr Vesne Damnjanović, predsednika Dragana Stojanovića i potpredsednika Katarine Ristanović i Miloša Mihajlije, kao i izvršnog odbora: prof dr. Miloša Milosavljevića, predsednika, prof. dr Sandre Jednak, prof dr. Slavice Cicvarić Kostić, Eme Gligorijević, doc. dr Milice Maričić, Nemanje Jevtovića, Nine Živković, Bogdana Radenkovića. Zahvaljujemo se i svim kolegama iz stručnih službi na FON-u na podršci.

organizacionitimfona1

Takmičenje BBICC 2022 omogućeno je uz podršku rukovodstva FON-a, na čelu sa prof. dr Milanom Martićem, dekanom FON-a, prof. dr Sandrom Jednak, prodekanom za međunarodnu saradnju i prof. dr Vesne Bogojević – Arsić,  predsednikom Saveta FON-a. Zahvaljujemo se i prodekanima: prof. dr Dušanu Saviću, prof. dr Veljku Jeremiću, prof. dr Marku Mihiću, prof. dr Dragani Makajić – Nikolić, prof. dr Dušanu Baraću, Davidu Koviću koji su nas podržali.

Čestitamo studentima i mentoru na ostvarenom rezultatu, organizacionom timu događaja BBICC 2022 koji osmi put po redu čine da FON i Univerzitet u Beogradu imaju prestižno mesto na svetskoj mapi u oblasti rešavanja poslovnih problema. Više informacija možete pogledati na sajtu takmičenja: https://bbicc.org/