Почетна / Вести насловна страна / Четврти дан Симпозијума Факултета организационих наука

Четврти дан Симпозијума Факултета организационих наука

Данас је на Факултету организационх наука свечано затворен 18. међународни симпозијум SymOrg  2022.

Еминентни представници водећих домаћих и мултинационалних компанији били су гости Симпозијума и панелисти на темe дигиталнe трансформацијe и одрживоg управљањa и управљањa ланцима снадбевања у условима кризе.

Први на Програму био је панел под називом “Управљање ланцима снабдевања у условима кризе” који је имао за циљ да покаже све већи значај ланаца снабдевања на економију и свакодневни живот, као и да појасни тренутне проблеме у одрживости ланаца снабдевања. Један од закључака је да ланци снабдевања морају постати протагонисти отпорности како би на најбољи начин одговорили на кризу узроковану епидемијом и актуелним дешавањима на глобалној сцени. Извучена је реч резилијентност као кључни одговор на промене у екстерном оркужењу.

 picture2

Поред модератора, Николе Тодоровића испред компаније Milsped Groupи доц. др Биљане Цветић са Факултета организационих наука, панелисти који су дискутовали и извукли закључке на тему били су:

Светлана Дабић Милетић, Саобраћајни факултет, Универзитет у Београду;

Роберт Грабљевец, Executive Director, Jacobs Center, Генерални продајни агент, DHL Aviation за југоисточну Европу;

Дарко Самарџија, Group Supply Chain директор, A.D. Imlek Београд;

Горан Поповић COO, Bambi;

Немања Ивоквић, Distribution Center Director, Ahold Delhaize;

Милош Парежанин, Факултет организационих наука, Универзитет у Београду.

 picture3

Пандемија је убрзала процес дигиталне трансформације и наметнула нове трендове у свету бизниса. Панел Дигитална трансформација и одрживо управљање отворио је  дебату на тему нових трендова организације пословања у условима сталних промена и одговорио на изазове одрживог вођења бизниса.

picture4

Поред модератора, проф. др Дејана Петровића и проф. др Зорице Богдановић своје ставове, искуства и знања поделили су представници из привреде, панелисти:

Босиљка Радовић, Head pf Digital Channel Office, Banca Intesa;

Зорица Грба, Senior Delivery Manager for Enterprise Business Group, Huawei TechnologiesCO; Јелисавета Радосављевић, Principal SAP Consultant at msg global,

Сања Рибар, Director Business Transformation, EY;

Душан Милићевић, General Manager Comtrade System Integration;

Јелена Петровић, Country Operations Manager, TX Services;

Душан Маринковић, Manager of Product Delivery Management, Strategy and Transformation, Yettel;

Дарко Тодоровић, VP of Engineering and Delivery at HTEC Group.

 picture5

Завршну реч на Симпозијуму и захвалност свим учесницима, члановима организационог одбора и волонтерима упутили су копредседавајуће Орагнизационог одбора Конференције, проф. др Сандра Једнак и проф. др Гордана Савић и председник Програмског одбора, проф. др Марко Михић чиме је SymOrg 2022 свечано затворен.

Овогодишњи SymOrg 2022 посебну пажњу посветио је дигиталној трансформацији, одрживом управљању и реформи високог образовања након пандемије. Симпозијум је окупио преко 300 учесника из привреде, академије и јавног сектора из Србије и света. На конференцији је изложено више од 140 научних радова, а активности су се реализовале кроз 13 академских секција и 5 панела и округлих столова.