Početna / Vesti naslovna strana / Četvrti dan Simpozijuma Fakulteta organizacionih nauka

Četvrti dan Simpozijuma Fakulteta organizacionih nauka

Danas je na Fakultetu organizacionh nauka svečano zatvoren 18. međunarodni simpozijum SymOrg  2022.

Eminentni predstavnici vodećih domaćih i multinacionalnih kompaniji bili su gosti Simpozijuma i panelisti na teme digitalne transformacije i održivog upravljanja i upravljanja lancima snadbevanja u uslovima krize.

Prvi na Programu bio je panel pod nazivom “Upravljanje lancima snabdevanja u uslovima krize” koji je imao za cilj da pokaže sve veći značaj lanaca snabdevanja na ekonomiju i svakodnevni život, kao i da pojasni trenutne probleme u održivosti lanaca snabdevanja. Jedan od zaključaka je da lanci snabdevanja moraju postati protagonisti otpornosti kako bi na najbolji način odgovorili na krizu uzrokovanu epidemijom i aktuelnim dešavanjima na globalnoj sceni. Izvučena je reč rezilijentnost kao ključni odgovor na promene u eksternom orkuženju.

 picture2

Pored moderatora, Nikole Todorovića ispred kompanije Milsped Groupi doc. dr Biljane Cvetić sa Fakulteta organizacionih nauka, panelisti koji su diskutovali i izvukli zaključke na temu bili su:

Svetlana Dabić Miletić, Saobraćajni fakultet, Univerzitet u Beogradu;

Robert Grabljevec, Executive Director, Jacobs Center, Generalni prodajni agent, DHL Aviation za jugoistočnu Evropu;

Darko Samardžija, Group Supply Chain direktor, A.D. Imlek Beograd;

Goran Popović COO, Bambi;

Nemanja Ivokvić, Distribution Center Director, Ahold Delhaize;

Miloš Parežanin, Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu.

 picture3

Pandemija je ubrzala proces digitalne transformacije i nametnula nove trendove u svetu biznisa. Panel Digitalna transformacija i održivo upravljanje otvorio je  debatu na temu novih trendova organizacije poslovanja u uslovima stalnih promena i odgovorio na izazove održivog vođenja biznisa.

picture4

Pored moderatora, prof. dr Dejana Petrovića i prof. dr Zorice Bogdanović svoje stavove, iskustva i znanja podelili su predstavnici iz privrede, panelisti:

Bosiljka Radović, Head pf Digital Channel Office, Banca Intesa;

Zorica Grba, Senior Delivery Manager for Enterprise Business Group, Huawei TechnologiesCO; Jelisaveta Radosavljević, Principal SAP Consultant at msg global,

Sanja Ribar, Director Business Transformation, EY;

Dušan Milićević, General Manager Comtrade System Integration;

Jelena Petrović, Country Operations Manager, TX Services;

Dušan Marinković, Manager of Product Delivery Management, Strategy and Transformation, Yettel;

Darko Todorović, VP of Engineering and Delivery at HTEC Group.

 picture5

Završnu reč na Simpozijumu i zahvalnost svim učesnicima, članovima organizacionog odbora i volonterima uputili su kopredsedavajuće Oragnizacionog odbora Konferencije, prof. dr Sandra Jednak i prof. dr Gordana Savić i predsednik Programskog odbora, prof. dr Marko Mihić čime je SymOrg 2022 svečano zatvoren.

Ovogodišnji SymOrg 2022 posebnu pažnju posvetio je digitalnoj transformaciji, održivom upravljanju i reformi visokog obrazovanja nakon pandemije. Simpozijum je okupio preko 300 učesnika iz privrede, akademije i javnog sektora iz Srbije i sveta. Na konferenciji je izloženo više od 140 naučnih radova, a aktivnosti su se realizovale kroz 13 akademskih sekcija i 5 panela i okruglih stolova.