Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а освојили прво место на такмичењу „Tech the Bank“

Студенти ФОН-а освојили прво место на такмичењу „Tech the Bank“

Студенти ФОН-а, Филип Брановић и Душан Вишњић, освојили су прво место на такмичењу  „Tech the Bank“ у области дигиталне трансфорамције банкарства и плаћања које је организовала Банка Интеса.

Филип и Душан похађају смер информационих система и технологија на Факултету организационих наука где су и чланови Case Study kлуб-а. Захваљујуци Kлубу имали су прилике да се такмиче у решавању пословних студија случаја на којима су освајали прва места на светском нивоу.

Организатор такмичења је била Banca Intesa која је ласирала конкурс половином марта 2022.  Такмичење је имало три категорије: „Банка као услуга“, „Супер App“ и „Паметни подаци“.  На конкурс се  пријавило преко 200 тимова од којих је селектовано 7 финалиста. Финалисти су имали прилику да презентују своја решења 28. јула 2022. пред еминентним жиријем којег су сачињавали руководство Банкe као и други индустријски стручњици.

“Share-pau” решење за групно плаћање и дељење рачуна између више особа је студентима ФОН-а донело једногласну победу у категорији “Банка као услуга”.