Почетна / Вести насловна страна / Одржан шести High School Case Competition 2022 Едукативно такмичење у решавању пословних изазова за средњошколце из Србије

Одржан шести High School Case Competition 2022 Едукативно такмичење у решавању пословних изазова за средњошколце из Србије

У периоду од 5 до 17. децембра 2022. године одржано је шесто по реду такмичење у решавању пословне студије случаја за средњошколце High School Case Competition у хибридном формату. Такмичење је организовано од стране студената Case Study Club part of BCA SEE у сарадњи са Факултетом организационих наука.

Стратешки парттнер High School Case Competition (HSCC) 2022 била је компанија Nelt, док је студија случаја била везана за бренд Nutrino Lab.

Први део такмичења одржан је онлајн формату, док је финале такмичења са најбољих 6 тимова одржано у суботу 17. децембра 2022.године на Факултету организационих наука.

Свечано отварање 5. децембра отворила је Исидора Марковић, председник Case Study Club - a. Том приликом су се учесницима обратили и проф. др Душан Савић, продекан за основне академске студије Факултета организационих наука, Немања Јевтовић, руководећи и оснивачки партнер BCA SEE и Александра Вучичевић, председник Управног одбора BCA SEE.

Посебно се захваљујемо проф. др Милану Мартићу, декану ФОН-а и члановима деканског колегијума на подршци у реализацији овог пројекта.

Овогодишњи HSCC 2022 вођен је од стране Нађе Стевановић, председнице и Миле Терзић, координаторке пројекта.

Едукативне радионице трајале су два дана и биле су вођење од стране алумниста и професора др Милоша Милосављевића. Након тога, тимови су кординисани кроз менторску подршку.

На такмичењу је учествовало 256 ученика из свих делова Србије. У полуфинале се пласирало 36 тимова, распоређених у 6 дивизија и своја решења презентовали су пред стручним жиријем. У полуфиналу, поред алумниста, чланове жирија чинили су проф. др Бранка Новчић Кораћ са Kатедре за маркетинг менаџмент и односе са јавношћу, проф. др Драгана Стојановић са Kатедре за индустријско и менаџмент инжињерство, проф др. Вељко Дмитровић са Kатедре за финансијски менаџмент и рачуноводство, доц. др Милица Маричић са Kатедре за операциона истраживања и статистику, Стефан Крстовић са Kатедре за информационе системе и Душан Митровић са Kатедре за информационе технологије.

ziri

На дан финала жири је био у следећем саставу: проф. др Весна Дамњановић, руководилац Центра за пословне студије случаја ФОН-а, Александра Вучичевић, Милош Митровић, менаџер дивизије у Nelt Group, Соња Драговић, сениор портфолио менаџер у Nelt Group, Марија Видојевић, супервизор за привлачење и селекцију кадрова у Nelt Group и Дејана Парежанин, сарадник за привлачење и селекцију кадрова у Nelt Group.

prvo-mesto

Победници HSCC за 2022. годину је тим „Вени, види, вици“ који су чинили Урош Палевић, Симонида Јекић и Јован Тодић из Прве београдске гимназије.

На другом месту се са својим решењем нашао тим „Даунтлесс“, чији су део били Петра Стојиљковић. Петра Ставров, Никола Радисављевић и Жељко Чукић из гиманзије у Зајечару.

Трећепласирани је био тим „МААТ“, чији су чланови били Тамара Кукић, Маријана Буцало и Андреа Томић из гимназије у Сремској Митровици.

Честитамо свим средњошколцима на учешћу и сјајним резултатима и похваљујемо студенте Case Study Club part of BCA SEE за успешну реализацију такмичења!