Почетна / Вести насловна страна / Посета делегације Факултета за информатику и дигиталне технологије Свеучилишта у Ријеци

Посета делегације Факултета за информатику и дигиталне технологије Свеучилишта у Ријеци

Професорке Факултета за информатику и дигиталне технологије Свеучилишта у Ријеци, др Марина Ивашић-Кос, деканка Факултета и др Санда Мартинчић-Ипшић, руководилац Катедре за интелигентне системе, посетиле су Факултет организационих наука у среду, 16. новембра 2022. године. Током своје посете, гошће су представиле своју институцију студентима и запосленима Факултета и одржале позивна предавања на теме: Application of Computer vision in Handball: Case study и Natural Language Processing: The Case of Integration in Business Intelligence.

Овом приликом, професорке из Ријеке одржале су састанак са управом и професорима Факултета: проф. др Сандром Једнак, продеканком за међународну сарадњу, проф. др Душаном Бараћем, продеканом за дигитални развој, проф. др Иваном Луковићем, доц. др Александром Ракићевићем и доц. др Павлом Милошевићем. Како је ово прва званична посета Факултета за информатику и дигиталне технологије ФОН-у, током састанка се говорило о могућностима реализације размене наставника и студената кроз програме Еразмус+ и Ceepus, организовање заједничких летњих школа, међусобних коменторстава на докторским дисертацијама, и заједничком раду на пројектима у областима компјутерске визије, рачунарске интелигенције, обраде природног језика и др.

img_3861