Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а шампиони света на пријему код министарке др Јелене Беговић

Студенти ФОН-а шампиони света на пријему код министарке др Јелене Беговић

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић примила је у среду 15. марта 2023. године у Влади Републике Србије студенте ФОН-а: Милоша Михајлију, Милицу Ђерић, Исидору Марковић и Маријану Словаковић коју су освојили прво место на престижном такмичењу у решавању пословних студија случаја, које је одржано на Универзитету на Флориди у Гејнсвилу. Поред студената, пријему су присуствовали и ментори победничког тима: проф. др Весна Дамњановић, председник Савета ФОН-а и проф. др Вељко Јеремић, продекан за научноистраживачки рад ФОН-а.

Милош Михајлија, студент 4 године ФОН-а и лидер тима истакао је да је такмичење на Флориди било јако изазовно и да су решавали три пословне студије случаја за невладин сектор, стартап бизнис и глобалну компанију. Успех је дошао након доста година рада који је континуиран заједно са професорима са ФОНа кроз менторске програме који се организују са алумни члановима и са експертима из привреде.

Др Јелена Беговић је честитала студентима, ФОН-у и Универзитету у Београду на сјајном успеху на престижном такмичењу, као и да је решавање пословних проблема „врло примењива наука која може да помогне не само компанијама већ и држави која треба више да се окрене нашим потенцијалима и младим људима и да када се сусретнемо са неким проблемима послушамо њихово решење“.

Професорка др Весна Дамњановић истакла је да студенти ФОН-а већ деценију постижу сјајне резултате на светској сцени и да је то је резултат тимског рада и посвећености ментора и студената. „Оно што ми учимо студенте јесте да иновативно размишљају и да понуде изврсност у свим сегментима пословања. Оно што нама омогућава то, јесте мултидисциплинарност студената, с обзиром да повезујемо у тим студенте менаџмента и информационих система и технологија“