Почетна / Вести насловна страна / Успешно одржан једанаести Међународни инфо дан

Успешно одржан једанаести Међународни инфо дан

Традиционални, једанаести по реду, Међународни инфо дан, успешно је одржан у четвртак, 16. марта 2023. године на Факултету организационих наука. Овогодишњи догађај привукао је велику пажњу студената, што се видело по изузетној посећености како презентација учесника у амфитеатру, тако и инфо штандова у холу Факултета.

image00010

Циљ овог догађаја био је информисање студената о могућностима за одлазак на размену, праксу или наставак студија у иностранству. Учесници Инфо дана били су представници организација, институција, културних центара и фондација које су представиле програме намењене студентима.

Догађај је отворила проф. др Сандра Једнак, продекан за међународну сарадњу, која је пожелела добродошлицу и изразила велику захвалност представницима институција који су се одазвали на позив Факултета да учествују у догађају. Такође, професорка Једнак изразила је задовољство поводом великог интересовања и одзива студената и пожелела им да искористе могућности за мобилност током студија и своје школовање учине квалитетнијим и богатијим за једно ново међународно искуство.

image00024 image00023 image00019

Презентације током Инфо дана имали су: Милена Тодоровић из Фондације Темпус, која је представила програме Еразмус+, Цепус и Ерзмус Мундус заједничке мастер студије. Испред Француског института у Србији, презентације стипендија Владе Републике Француске, за студирање у Француској, одржале су гђа Сандра Елезовић и гђа Весна Адамовић. Гост овогодишњег Инфо дана, био је и г. Венсан Гилта, који је представио Универзитет у Јужној Бретањи и Еразмус Мундус заједнички мастер програм у области сајбер безбедности.

image00017a

Могућности за стицање једне од диплома престижних универзитета у Француској и Белгији, представила је гђа Ива Дикова из организације ESFAM из Софије, Бугарска. Испред Немачке службе за академску размену – DAAD, гђа Далиборка Малданер, презентовала је могућности наставка студирања и усавршавања на немачким универзитетима. Програм стипендија немачке привреде ,,Зоран Ђинђић” и могућност за одлазак на стручну праксу у некој од престижних немачких компанија, представила је алумнисткиња програма, Александра Ђорђевић. Испред студентске организације AIESEC, студенткиње Емилија Прчић и Анастасија Пантић, представиле су конкурсе за одлазак на стручну праксу у иностранству у оквиру своје организације.

У другом делу програма, одржана је радионица: ,,Како се пријавити за Еразмус+ размену?“, након које су уследиле презентације студената и њихових искустава са размене. Радионицу су одржали колега Никола Савић, са Универзитета у Београду, који је говорио о платформи МОБИОН и процедури за пријаву за размену, и Бојана Ивановић Бован, из Канцеларије за међународну сарадњу Факултета, која је говорила о начину припреме документације, посебно о признавању кредита и припреми Уговора о учењу, затим о тренутно отвореним позивима за одлазак на Еразмус+ размену или праксу на неком од партнерских универзитета.

image00002 image00005

Након радионице, о својим искуствима са размене говориле су Ања Ристић и Мина Радовић које су представиле Универзитет у Источном Паризу – UPEC, Ања Вучић, која је говорила о свом студирању на Универзитету у Стокхолму, Ања Тимић, која је провела семестар у оквиру Цепус програма на Универзитету за економију и пословање у Прагу, Ива Лазаревић је представила своје студирање на Универзитету у Хелсинкику и Николина Божић, која је говорила о свом семестру на Католичком Универзитету у Лилу.

image00016 image00013

 

image00014 picture1b

 Током целог трајања догађаја, своје информативне штандове у Холу Факултета имали су: Фондација Темпус, Франсуски институт у Србији, ESFAM, Немачка служба за академску размену – DAAD, Програм стипендија немачке привреде ,,Зоран Ђинђић”, Фондација Конрад Аденауер и студентска организација АIESEC.

image00004