Почетна / Студенти / Актуелности / Пријави се за Comtrade летњу ИТ школу – EDIT 2023

Пријави се за Comtrade летњу ИТ школу – EDIT 2023

edit23_1200x457-1

EDIT је водећа летња регионална ИТ школа, намењена студентима који желе да унапреде своје знање практичним искуством.

Учесници ће имати прилику да користе најновије технологије и алате, раде са искусним менторима из ИТ компанија, на изазовним пројектима из стварног света, али и да науче више о:

  • најновијим ИТ трендовима
  • изазовима са којима се сусрећу ИТ професионалци
  • тимском раду и сарадњи.

Ове године, EDIT ће бити хибридни догађај: рад на пројектима ће се изводити онлајн, док ће се студенти окупљати у главним градовима својих земаља за последње дане презентација, групних активности и забаве! Учесници ће радити у мешовитим, међународним тимовима, при чему ће сваки тим имати ментора који ће их водити кроз цео пројекат.

ПРОГРАМ

 #EDITworld23, 17. до 28. јула, Србија, Словенија, Босна и Херцеговина

Програм комбинује предавања, радионице, рад на пројектима и забавне групне активности. Ове године, учесници ће имати прилику да се пријаве за једну од две програмске теме, креиране на основу савремених технологија и трендова унутар ИТ индустрије. 

  • Application delivery in a Continuous, Automated, and Sustainable Way

Ова тема се фокусира на коришћење Red Hat OpenShift за контејнеризацију и аутоматизацију примене. Примарне технологије и алати које ће полазници користити укључују Docker, Dockerfile, Linux и Git, који се користе заједно са Openshift-ом за оркестрацију контејнера. Учесници ће креирати вишестепене Docker слике, аутоматизовати CI/CD користећи OpenShift алате, управљати YAML датотекама, веб-хуковима и REST API-јима и истражити изложеност апликација и балансирање оптерећења кроз OpenShift руте.

  • DevOps Reimagined: The Rise of Platform Engineering

Друга тема овогодишњег EDIT-а се бави платформским инжењерингом, користећи GO за развој микросервиса. Кључни алати и технологије укључују AWS, Kubernetes, Grafanu и Prometheus за управљање cloud инфраструктуром и мониторинга перформанси система. Полазници ће користити Python скрипте за CI/CD а програмски језик GO ће бити главно средство за креирање микросервисних апликација.

 Имаћете сјајну подршку и друштво: уз добар тимски рад и помоћ ментора, интересантне пројекте, EDIT 2023 је сјајна прилика да се ближе упознате са радом унутар технолошке индустрије!

Не пропустите прилику да се придружите ИТ ентузијастима и кроз заједнички рад стекнете релевантно искуство за почетак ваше ИТ каријере.

ПРИЈАВА ЗА 2023

 Кликните на линк и придружите се Програму на EDIT.WORLD.APPLY