Почетна / Вести насловна страна / Факултет организационих наука и Министарство здравља Републике Србије потписали споразум о стратешкој сарадњи

Факултет организационих наука и Министарство здравља Републике Србије потписали споразум о стратешкој сарадњи

У уторак, 12. септембра 2023. године, Факултет организационих наука и Министарство здравља Републике Србије потписали су Споразум о сарадњи у циљу повезивања институција високог образовања и државних органа.  

Споразум који ће допринети унапређењу науке, иновација и технолошког развоја спровођењем конкретних активности које имају образовну, примењену и развојну димензију, потписали су декан ФОН-а, проф. др Милан Мартић и министарка здравља, проф. др Даница Грујичић.

Сарадњом ће се повезати студенти, сарадници и наставници ФОН-а са запосленима у Министарству здравља ради заједничких активности на истраживачко-развојним иновационим пројектима који су базирани на научном приступу и практичној примени.

Посредни резултати сарадње тичу се корпоративне друштвене одгoворности, екстерног позиционирања ФОН-а и Министарства здравља у окружењу, као и промовисања директног вида сарадње институцијa државних органа и образовања.