Početna / Vesti naslovna strana / Fakultet organizacionih nauka i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji

Fakultet organizacionih nauka i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji

U utorak, 12. septembra 2023. godine, Fakultet organizacionih nauka i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije potpisali su Sporazum o saradnji u cilju povezivanja institucija visokog obrazovanja i državnih organa.  

Sporazum koji će doprineti unapređenju nauke, inovacija i tehnološkog razvoja sprovođenjem konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju, potpisali su dekan FON-a, prof. dr Milan Martić i ministarka zdravlja, prof. dr Danica Grujičić.

Saradnjom će se povezati studenti, saradnici i nastavnici FON-a sa zaposlenima u Ministarstvu zdravlja radi zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnim inovacionim projektima koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni.

Posredni rezultati saradnje tiču se korporativne društvene odgovornosti, eksternog pozicioniranja FON-a i Ministarstva zdravlja u okruženju, kao i promovisanja direktnog vida saradnje institucija državnih organa i obrazovanja.