Почетна / Вести насловна страна / ФОН и Институт за вештачку интелигенцију озваничили сарадњу: Најављен први AI Master Class

ФОН и Институт за вештачку интелигенцију озваничили сарадњу: Најављен први AI Master Class

Факултет организационих наука (ФОН) и Институт за вештачку интелигенцију озваничили су сарадњу потписивањем стратешког споразума која ће омогућити реализацију великог броја научно-истраживачких пројеката и програма из области вештачке интелигенције.

У оквиру програма заједничке сарадње најављен је први AI Master Class, под називом „Регулисање вештачке интелигенције: правни и етички изазови“. Овај престижни програм организован је под покровитељством Министарства науке, технолошког развоја и иновација, Министарства информисања и телекомуникација, Министарства унутрашње и спољне трговине, Повереника за заштиту равноправности,  SHARE Фондације као и уз подршку бројних партнера из привреде.

Током октобра, новембра и децембра 2023. године, у четири едукативна блока, полазници ће имати јединствену прилику да детаљније истраже тему вештачке интелигенције, њене правне и етичке изазове кроз комбинацију теоријских и практичних сесија:

  • 12. и 13. октобар – Научно-технолошки парк, Нови Сад,
  • 26. и 27. октобар – Факултет организационих наука, Београд,
  • 16. и 17. новембар – Факултет организационих наука, Београд,
  • 7. и 8. децембар – Научно-технолошки парк, Нови Сад.

Предавања и радионице указаће на важност улоге примене вештачке интелигенције у пословном окружењу, и изазове у контексту заштите података о личности, информационе безбедности, интелектуалне својине и забране дискриминације. Посебна пажња ће бити посвећена новом правном оквиру употребе вештачке интелигенције како на европском нивоу тако и у Србији.

Више од 70 предавача из земље и иностранства укључено је у реализацију програма, доносећи богато искуство и експертизу из различитих области.

Програм ће омогућити повезивање са представницима из ове области, размену експертизе и допринос стварању одрживог и одговорног окружења за примену вештачке интелигенције.

За више информација о програму и регистрацију, посетите веб сајт.

У циљу доприноса развоју ове области обезбеђен је известан број стипендија за представнике јавног, правосудног, цивилног, иновационог и научно-истраживачког сектора као и медија. Сви детаљи о стипендијама и процесу пријаве доступни су на линку.