Почетна / Наука / Научни скупови

Научни скупови

Факултет организационих наука реализује прва два научна скупа самостално, а трећи у сарадњи са другим високошколским установама:

Симпозијум организационих наука – SYMORG

Инцијатива за организовање Симпозијума организационих наука SYMORG јавила се 1988. године, са циљем да се организационе науке представе домаћој и страној научној јавности кроз дискусије, размене информација и приказивањем практичних садржаја као резултата наставног процеса и научноистраживачког рада. Симпозијум има међународни карактер, а реализује се сваке друге године.

http://www.symorg.fon.bg.ac.rs/

Скуп привредника и научника – СПИН

На иницијативу наставника и сарадника одсека за Операциони менаџмент, а по угледу на конференције познатих и сродних Универзитета у свету, али имајући у виду и традиционално добру сарадњу ФОН-а и привредних организација (која датира од самог настанка факултета, 2003. године), родила се идеја о организовању Скупа привредника и научника. Циљ скупа је размена знања и искустава која се односе на развој и примену управљања производњом и услугама у свету и у Србији. Научни скуп има национални карактер, а реализује се сваке друге године.

http://spin.fon.bg.ac.rs/

Симпозијум о операционим истраживањима – SYM-OP-IS

Инцијатива за организовање Симпозијума операционих истраживања SYM-OP-IS јавила се 1974. године, са циљем да се операциона истраживања представе домаћој и страној научној јавности кроз дискусије, размене информација и приказивањем практичних садржаја као резултата наставног процеса и научноистраживачког рада. Симпозијум има данас међународни карактер, а реализује се сваке године, с тим што је Факултет организатор сваке шесте године.

http://www.balcor2013.fon.bg.ac.rs/