Почетна / Наука / Вести наука

НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ САДУ – ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ ОДРЖАНА ХИБРИДНА РАДИОНИЦА У НА ТЕМУ ПОДРШКЕ У ИСТРАЖИВАЊУ И АДМИНИСТРАЦИЈИ У ИСТРАЖИВАЧКОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

На Универзитету у Новом Саду – Природно-математичком факултету, 6. и 7. јуна 2022. године, успешно је одржана још једна у низу радионица у оквиру ExtremeClimTwin пројекта, трећа по реду, на тему подршке у истраживању и администрацији у истраживачкој заједници на пројектима финансираним из екстерних извора, попут пројеката из Хоризонт Европа пројектне линије. Радионица је организована са циљем оснаживања и едукације научно-истраживачког особља, као и запослених у службама и центрима за пружање административне и финансијске подршке на пројекту.
Детаљније

Потписан Уговор о додели гранта за пројекат Horizon 2020 „Подршка стандардизације за истраживачке резултате у пројектима Horizon 2020“ (HSBooster.еu)

Факултет организационих наука, Универзитета у Београду, потписао је 6. априла 2022. године, Уговор о додели гранта за пројекат Horizon 2020 „Подршка стандардизације за истраживачке резултате у пројектима Horizon 2020“ (HSBooster.еu), који ће бити реализован у наредна 24 месеца.
Детаљније

Европска тренинг академија (European Training Academy EUTA) одржала тренинг на Универзитету у Београду – Факултету организационих наука на тему припреме, писања и управљања Horizon Europe пројеката

Европска тренинг академија (European Training Academy EUTA) је одржала тренинг на Универзитету у Београду – Факултету организационих наука, на тему припреме, писања и управљања Horizon Europe пројектима у трајању од пет дана (16.,22.,23.,29. и 31. марта).  
Детаљније

Наставници Факултета организационих наука добили три пројекта на позиву Фонда за науку

На Јавни позив Фонда за науку за пријаву научно-истраживачких пројеката у оквиру Програма ИДЕЈЕ, највећи и најкомплекснији програм Фонда за науку, конкурисало је 9096 истраживача из 202 научно-истраживачке организације са 917 предлога пројеката.
Детаљније