Почетна / Наука / Вести наука

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА НИО у вези са процедуром укључивања талентованих младих истраживача – студената докторских академских студија у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама по ШЕСТОМ ПОЗИВУ

Научноистраживачке организације (НИО) младог истраживача – студената докторских академских студија укључују у рад НИО на одређено време, до завршетка докторских академских студија, уз праћење редовности у студирању (година за годину).
Детаљније

Финалне активности на пројекту AI4WorkplaceSafety

Пројекат AI4WorkplaceSafety, финансиран у оквиру програма за развој пројеката из области вештачке интелигенције Фонда за науку Републике Србије, успешно је завршен. Пројекат је реализовао конзорцијум који чине Факултет инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, Факултет организационих наука Универзитета у Београду и Медицинских факултет Универзитета у Београду. Током новембра 2022. године одржан је значајан број активности на ову тему.


Детаљније

,,Сагледавање различитих делова научног рада од стране уредника или рецензента“, др Драган Памучар

У понедељак, 28. новембра 2022. године, са почетком у 15 часова, на Универзитету у Београду – Факултету организационих наука, др Драган Памучар, ванредни професор Факултета, одржао је излагање на тему: ,,Сагледавање различитих делова научног рада од стране уредника или рецензента“.
Детаљније

ОДРЖАНИ ДАНИ ОТВОРЕНЕ НАУКЕ У СРБИЈИ

Универзитет у Београду је традиционално, четврти пут, организовао Дане отворене науке 03.11.2022. и 04.11.2022. у Научно-технолошком парку Београд, са циљем да се информише локална истраживачка заједница о принципима отворене науке и актуелним међународним активностима у овој области.  Овогодишње издање је било повезано са националним EOSC Tripartit Eventom, NI4OS-Europe Dissemination Event и VBC-RRI Dissemination Eventom.
Детаљније

На ФОН-у успешно одржан семинар „Компјутерска визија и рачунарска интелигенција: јуче, данас, сутра“

 

2-ai-projekat

У понедељак, 26. септембра, на Факултету организационих наука успешно је одржан семинар „Компјутерска визија и рачунарска интелигенција: јуче, данас, сутра“.

Семинар је организован у склопу пројекта AI4WorkplaceSafety, финансираног у оквиру програма за развој пројеката из области вештачке интелигенције Фонда за науку Републике Србије. Пројекат је реализовао конзорцијум који чине Факултет инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, Факултет организационих наука Универзитета у Београду и Медицинских факултет Универзитета у Београду.
Детаљније