Почетна / Наука / Вести наука

Покренута јавна расправа о Предлогу Акционог плана за период од 2023. до 2025. године

Министарство науке, технолошког развоја и иновација, покренуло је јавну расправу о Предлогу Акционог плана за период од 2023. до 2025 године, за спровођење Стратегије паметне специјализације у Републици Србији за период од 2020. до 2027. године.
Детаљније

Срећан национални Дан науке!

nacionalni-dan-nauke

Према одлуци Владе Републике Србије, национални Дан науке се у Србији обележава 10. јула 2023. године, на датум рођења нашег највећег научника – Николе Тесле.

Служба за подршку научноистраживачком раду Универзитета у Београду – Факултета организационих наука жели свима срећан национални Дан науке!

Промењена динамика извештавања на програмима ИДЕНТИТЕТИ, Зеленом програму сарадње науке и привреде и Програму ПРИЗМА

Фонд за науку Републике Србије иницирао је промену динамике извештавања са тромесечног на шестомесечни период, имајући у виду да је овај период адекватнији за извештавање о постигнутим научним резултатима и другим пројектним активностима.

fzn
Детаљније

YOURS CONFERENCE 2023

У циљу афирмације младих истраживача до 35. година, часопис JAES пету годину заредом организује YOURS конференцију. Младим истраживачима се нуди могућност да представе резултате свог рада, као и да се повежу са колегама са других научно-истраживачких институција. Радови пријављени за конференцију ће такође конкурисати и за објаву у престижним међународним научним часописима.

Теме овогодишње конференције посвећене су методама, политикама и технологијама у техничким наукама, материјалима, енергији, енергетској ефикасности, животној средини, индустријском инжењерству, саобраћају и транспорту, грађевинарству, менаџменту квалитета и другим сродним наукама, са посебним освртом на вештачка интелигенција, машинско учење, управљање енергијом, информационе технологије биосистема, роботика и други иновативни трендови.

Више информација о овој конференцији доступно је на: http://www.jaes-series.com/yours2023.html

Конкурс за суфинансирање научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Народне Републике Кине за период 2024 – 2025. године

На основу Споразума о сарадњи у области науке и технологије између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о научној и технолошкој сарадњи објављује се Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између институција између Републике Србије и Народне Републике Кине
Детаљније